КАСКО – дармові витрати чи додатковий захист

Чи можуть власники автоцивілки почуватися повністю захищеними? Звісно ж, ні, адже обов’язкове страхування покриває лише ризики, що пов’язані з завданням шкоди третім особам. Проте стати винуватцем ДТП може навіть вправний водій з чималим досвідом. У такому випадку він змушений буде за власні кошти ремонтувати автівку. Якщо станеться викрадення чи ненавмисне пошкодження автомобіля в будь-який спосіб, власник залишиться сам на сам з видатками, які необхідно покрити.

Град, буревій, падіння дерев – явища, які можуть завдати шкоди автотранспорту. При цьому ліквідація навіть незначної подряпини чи тріщини може коштувати чимало, тому обачливі водії укладають договори КАСКО в СК ВУСО. Це різновид добровільного страхування, який захищає автомобіль від будь-яких пошкоджень та втрати. Збитки можуть бути спричинені невідомими особами, тваринами, стихійними лихами, іншими автомобілями (у разі настання ДТП). Отримати компенсацію можна навіть, якщо пошкодження сталися з вини самого власника. Наприклад, при невдалому паркуванні.

Найважливішою відмінністю КАСКО від ОСЦПВ є те, що компенсація видатків здійснюється страхувальнику за будь-яких умов. Вона може полягати у виконанні робіт з відновлення автомобіля чи бути передана у формі грошового відшкодування.

Для кого призначається страхування КАСКО


Застрахувати транспортний засіб можуть усі власники автомобілів на українській реєстрації. Укладання договору є добровільним, тобто кожен автовласник може сам обирати, чи доцільно купувати поліс. Страхові компанії також встановлюють внутрішні обмеження щодо віку авто. У деяких випадках видатки на ремонт старої автівки у порівнянні з її вартістю можуть бути надто високими.

КАСКО не накладає обмежень щодо кількості водіїв, які матимуть змогу керувати транспортним засобом. Потрібно лише вказати її при укладанні договору. На вартість поліса не впливає стаж керманича, що є гарною новиною для новачків, які почуваються невпевнено та все ще припускаються дрібних помилок. Для автомобілів, які використовуються службами таксі, можуть бути встановлені інші тарифи, адже такий транспорт експлуатується інтенсивніше, що веде до зростання рівня ризику.

Укладання договору КАСКО є однією з важливих умов отримання кредиту на автомобіль. Вимагаючи наявність поліса, фінансова установа турбується про матеріальне забезпечення отримувача кредиту, яке впливає на його платоспроможність. При настанні страхової події він може виявитися нездатним своєчасно здійснювати платежі та одночасно відновлювати пошкоджене авто. Якщо ж покупець автомобілю відмовиться від придбання страхового поліса, можуть застосовуватися інші заходи, наприклад підвищення відсоткової ставки.

Як працює КАСКО при настанні ДТП


Потрібно розглядати два варіанти: якщо пригода відбулася з вини застрахованої особи та за інших обставин. Коли власник поліса КАСКО є винуватцем ДТП, він може отримати компенсацію за шкоду, заподіяну власному автомобілю, заощадивши на ремонті. У такому випадку при подовженні страхового договору може бути застосований підвищений тариф. Постраждала сторона отримає виплати за автоцивілкою – іншим полісом, який жодним чином не впливає на суму компенсації за КАСКО.

Якщо особу винуватця пригоди встановити не вдалося, страхова компанія здійснюватиме компенсацію збитків за власний кошт. Власнику поліса не доведеться чекати, коли будуть з’ясовані усі обставини ДТП. Аналогічний механізм діє також за інших причин пошкодження чи втрати автомобіля.

Розмір страхового відшкодування розраховується пропорційно завданим збиткам з урахуванням передбаченого договором розміру франшизи.
Автор: Роман
20-10-2022, 21:05


Читайте также
Добавить комментарий


Введите комментарий:



Общество с ограниченной ответственностью «Три «Ч», Лада, Региональная общественная организация содействия просвещению граждан «Информационно, признаны в РФ иностранными агентами.
ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ
Просмотреть все новости